Hammashoito nukutuksessa/sedaatiossa/esilääkityksessä

Jännitys ennen hammaslääkärikäyntiä sekä hammashoitopelko ovat yleisiä vaivoja ja tilanteeseen on olemassa useita eri hoitomuotoja. Jos hampaiden hoito tavanomaisesti tuntuu ahdistavalta ajatukselta, voin hoitaa hampaasi kuntoon esilääkityksessä, sedaatiossa tai nukutuksessa Tampeella. Näissä hoitomuodoissa hammashoidon toimenpiteet ovat normaalihintaisia, mutta hintaan lisätään eslääke-, sedaatio- tai nukutuslisä. Ennen hoitoa varataan tarkastuskäynti. Jos tarkastuskäynti jännittää kovasti, voidaan tarkastus voidaan tehdä ainoastaan peiliä käyttäen. Käynnin yhteydessä otetaan röntgenkuvat kokonaishoitosuunnitelmaa varten.

1.HAMMASHOITO ESILÄÄKITYKSESSÄ
Hammashoito esilääkityksessä takoittaa hoitoa suun kautta otettavan rauhoittavan lääkkeen vaikutuksen alaisena. Sinulle annetaan tunti ennen hammashoitotoimenpidettä esilääke vastaanotolla, jonka jälkeen odotat aulassa noin tunnin verran, että lääkkeen vaikutus alkaa. Esilääke rentouttaa ja tekee olon hieman väsyneeksi. Hammashoidon aikana olet hereillä ja voit kommunikoida normaalisti, mutta jännitys on poissa. Hammashoidon jälkeen tarvitaan saattaja hakemaan sinut kotiin. Esilääkityksessä tehdyn hammashodon jälkeen ei voi mennä töihin samana päivänä ja loppupäivän ajan tulee olla saattajan kanssa kotona. 
HINTA: 40e/käynti

2.HAMMASHOITO SEDAATIOSSA
Hammashoito sedaatiossa tarkoittaa suonensisäisesti annettavaa rauhoittavaa lääkitystä hammashoidon ajaksi. Sedaatiossa sinua on hoitamassa neljä asiantuntijaa: anestesialääkäri, anestesiahoitaja, hammaslääkäri Henna Hartikainen ja hammashoitaja. Hoidon aluksi sinulle laitetaan kanyyli käteen, jonka kautta tiputetaan sopiva määrä rauhoittavaa ainetta. Suonensisäisesti annosteltu rauhoittava aine tekee olon raukeaksi ja uneliaaksi, rentouttaa voimakkaasti sekä muistikuvat hoidosta saattavat olla hatarat. Olet kuitenkin hoidon ajan hereillä ja voit jutella normaalisti hoitohenkilökunnan kanssa. Sedaation jälkeen olet heräämössä lepäämässä noin tunnin ajan, tämän jälkeen pääset kotiin oman saattajan kanssa. Sedaatiohoidon jälkeen sinulle kirjoitetaan sairaslomaa 1-2 vuorokautta.
HINTA: sedaation hinta riippuu hoidon kestosta, hinta alkaen 400e.

3.HAMMASHOITO NUKUTUKSESSA
Hammashoito nukutuksessa tarkoittaa sitä, että ennen toimenpidettä sinut nukutetaan ja koko hoito tehdään valmiiksi nukkuessasi. Nukutuksessa sinua hoitamassa on neljä asiantuntijaa: anestesialääkäri, anestesiahoitaja, hammaslääkäri Henna Hartikainen ja hammashoitaja. Hoidon jälkeen olet heräämössä lepäämässä noin 2-3 tuntia, jonka jälkeen pääset kotiin oman saattajan kanssa. Nukutushammashoidon jälkeen sinulle kirjoitetaan sairaslomaa 2-3 vuorokautta.
HINTA: nukutushammashoidon hinta riippuu nukutuksen kestosta, hinta alkaen 700e.

Varaa aika hammastarkastukseen niin suunnitellaan yhdessä sinulle sopiva hoitomuoto: 

Henna Hartikainen