Hammashoito esilääkityksessä tai sedaatiossa

Jännitys ennen hammaslääkärikäyntiä sekä hammashoitopelko ovat yleisiä vaivoja. Tarjoan hammashoitopelosta kärsiville hoitoa esilääkityksessä Tampereen Hammas Mehiläisessä ja Oral Hammaslääkäreillä sekä sedaatiohammashoitoa Oral Sumeliuksenkadun toimipisteessä. Ennen hoitoa varataan tarkastuskäynti sekä otetaan röntgenkuvat hampaista.

1.HAMMASHOITO ESILÄÄKITYKSESSÄ
Hammashoito esilääkityksessä tarkoittaa hammashoitoa rauhoittavan lääkkeen vaikutuksen alaisena. Sinulle annetaan tunti ennen hammashoitotoimenpidettä tablettina esilääke vastaanotolla, jonka jälkeen odotat aulassa noin tunnin verran, että lääkkeen vaikutus alkaa. Esilääke rentouttaa ja tekee olon väsyneeksi. Hammashoidon aikana olet hereillä, mutta jännitys on poissa. Esilääkityksessä tehdyn hammashoidon toimenpiteet ovat normaalihintaisia, mutta hintaan lisätään esilääkehoidon lisä.

2.HAMMASHOITO SEDAATIOSSA
Hammashoito sedaatiossa tarkoittaa suonensisäisesti annettavaa rauhoittavaa lääkitystä hammashoidon ajaksi. Sedaatiossa sinua on hoitamassa neljä asiantuntijaa: anestesialääkäri, anestesiahoitaja, hammaslääkäri Henna Metsovuori ja hammashoitaja. Hoidon aluksi sinulle laitetaan kanyyli käteen, jonka kautta annostellaan sopiva määrä rauhoittavaa ainetta. Suonensisäisesti annosteltu rauhoittava aine tekee olon raukeaksi ja uneliaaksi, rentouttaa voimakkaasti sekä muistikuvat hoidosta saattavat olla hatarat. Hammashoidon toimenpiteet sedaatiohoidossa ovat normaalihintaisia, mutta hintaan lisätään sedaatiolisä.