Hammasimplantti

Hammasimplanttia tarvitaan, kun halutaan korvata synnynnäisesti puuttuva tai poistettu hammas. Implanttihoidon kesto on noin 6-9 kuukautta ja hoito tehdään hammaslääkäri Henna Hartikaisen ja Tampereen Oral hammaslääkäreillä työskentelevän suu- ja leukakirurgin välisenä yhteisyönä. Implanttihoitoon kuuluu kuusi hoitokäyntiä.

1. ILMAINEN KONSULTAATIO
Käynnillä hammaspuutosalue tutkitaan ja arvioidaan implanttihoidon soveltuvuus sinulle. Samalla hoidettavasta alueesta otetaan röntgenkuva. Hoidon aikataulu sovitaan valmiiksi.

2. IMPLANTTIRUUVIN ASENNUS: Toimenpidealue puudutetaan ja alueelle asennetaan leukaluuhun kiinnittyvä implanttiruuvi. Ikenelle laitetaan muutama itsestään sulava ommel. Toimenpide on kivuton, kestää noin puoli tuntia ja siitä toipuu muutamassa päivässä. Implanttiruuvi jää ikenen alle luutumaan osaksi leukaluuta noin kolmen kuukauden ajaksi ennen implanttihoidon seuraavaa vaihetta. 

3. DISTANSSIN ASENNUS: Toimenpidealue puudutetaan, implanttiruuvista otetaan tarvittaessa röntgenkuva ja implanttiruuvin päälle kiinnitetään distanssi- eli jatkeosa. Distanssin tehtävänä on muokata ienkudos implanttiruuvin päällä sopivan malliseksi implanttikruunun tekemistä varten. Distanssi on paikallaan muotoilemassa ientä 2-3viikkoa.

4.HAMPAISTON SKANNAUS: Distanssi irroitetaan ruuvaamalla ja alueelle asennetaan väliaikainen jäljennin. Tämän jälkeen hampaista otetaan digitaalinen jäljennös intraoraaliskannerilla ja hampaat valokuvataan. Implanttikruunu valmistetaan yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaisesti.

5. IMPLANTTIKRUUNUN KIINNITYS: Implanttikruunu sovitetaan ja kiinnitetään ruuvaamalla paikoilleen. Implanttikruunun keskellä oleva ruuvinreikä peitetään paikkausmuovilla. Lopuksi implanttikruunu sovitetaan purentaan ja tarvittaessa viereisiä hampaita hiotaan kevyesti. Lopuksi käydään läpi implantin hoito-ohjeet ja alueelta otetaan röntgenkuva.

6. KONTROLLI: Kontrolliaika on 1-2 viikon kuluttua implanttikruunun kiinnityksestä. Kontrollikäynnillä varmistetaan vielä implantin kiinnitys ja sopivuus purentaan. 

HINTA: 3000-3300e.
Kokonaishinta voidaan maksaa useammassa osassa kuuden kuukauden aikana ja se sisältää kaikki hoitokäynnit.

 

 

Varaa aika ilmaiseen implanttikonsultaatioon!

Henna Hartikainen