Invisalign Go – oikomishoito

Vastaanotollani teen Invisalign Go -oikomishoitoja. Invisalign -kalvo-oikomishoito on 6-9 kuukautta kestävä, miellyttävä ja huomaamaton tapa oikoa hampaita. Invisalign hoito tehdään läpinäkyvillä ja ohuilla oikomiskalvoilla. Hoidolla voidaan korjata mm. hampaiden ahtautta, kiertymiä, kallistumia ja syväpurentaa tai sulkea diasteemoja eli rakoja hampaiden väleissä. 

Potilaideni Elinan ja Tiinan kokemuksia Tampereella vastaanotollani toteutetusta Invisalign -oikomishoidosta voit lukea oheisista linkeistä: 

https://hoorayforsquats.com/2019/12/10/kokemukset-invisalign-oikomishoidosta-aikuisena/

https://hoorayforsquats.com/2020/03/09/invisalign-oikominen-aikuisena-tilanne-15-viikon-jalkeen/

https://nouw.com/tiinak

HOIDON ETENEMINEN

Hoito alkaa konsultaatiokäynnillä, johon sisältyy oikomishoidon tarpeen arviointi ja kustannusarvion laatiminen hoitokokonaisuudesta.  Oikomishoitoa aloitettaessa muutamien hampaiden ulkopinnoille liimataan tarvittaessa läpinäkyviä, 2-4 mm kokoisia pieniä otepintoja ja ensimmäiset kalvot sovitetaan suuhun. Kontrollikäynnit ovat 3-6 viikon välein. Kontrollikäynneillä seurataan oikomishoidon etenemistä sekä kalvojen istuvuutta ja tarvittaessa tehdään kevyillä hionnoilla lisää tilaa hammasväleihin. Kun aktiivinen oikomishoitosi on valmis, alkaa hoidon ylläpito- eli retentiovaihe ja valmistetaan retentiolaite. Jatkossa hampaisto ja retentiolaite tarkastetaan vuosittain hammastarkastuksen yhteydessä.