Invisalign Go – oikomishoito

Hampaat voidaan oikoa ilman rautoja Invisalign Go -oikomishoitomenelmällä Tampereella. Invisalign Go -kalvo-oikomishoito on miellyttävä, vaivaton ja huomaamaton tapa oikoa hampaita. Invisalign hoito tehdään läpinäkyvillä, irrotettavilla oikomiskalvoilla, jotka voi irrottaa suusta syömisen ja hampaiden pesun ajaksi. Invisalign Go -oikomishoito kestää 3-6 kuukautta ja hoito on pääosin esteettistä. Hoidolla voidaan vaikuttaa etu- ja sivuhampaiden asentoon ja korjata mm. syväpurentaa, hampaiden ahtautta ja kiertymiä tai sulkea diasteemoja eli rakoja hampaiden väleissä. 

Potilaideni Tiinan ja Elinan kokemuksia Tampereella vastaanotollani toteutetusta Invisalign -oikomishoidosta voit lukea oheisista linkeistä: 

https://hoorayforsquats.com/2019/12/10/kokemukset-invisalign-oikomishoidosta-aikuisena/

https://hoorayforsquats.com/2020/03/09/invisalign-oikominen-aikuisena-tilanne-15-viikon-jalkeen/

https://nouw.com/tiinak/miten-oikomishoito-etenee-viikko-1315-os-36893065

https://nouw.com/tiinak/oikomishoidon-viimeiset-viikot-37032101

 

HOIDON ETENEMINEN

1. ILMAINEN KONSULTAATIO
Ilmaisella oikomishoidon konsultaatiokäynnillä saat arvion siitä, sopiiko Invisalign Go -hoito sinulle ja alustavan arvion hoidon kestosta. Samalla voidaan varata aika demovideon tilaukseen tarvittavien skannausten ottoon.

2. SKANNAUS
Ennen kuin  teet hoitopäätöstä Invisalign-hoidon aloittamisesta, teemme sinulle hoitosuunnitelman ja tilaamme sinulle oikomishoidon etenemistä ja lopputulosta mallintavan kolmiulotteisen demovideon, josta näet hoidon etenemistavan ja lopputuloksen. Demovideota varten hampaasi kuvataan ja skannataan intraoraaliskannerilla. Demovideon nähtyäsi voit päättää, haluatko aloittaa oikomishoidon.

3. OIKOMISHOIDON ALOITUS
Sinulle valmistetaan yksilöllisen hoitosuunnitelmasi mukaan sarja oikomiskalvoja. Yhtä kalvoa pidetään suussa 1-2 viikkoa ja sen jälkeen siirrytään sarjan seuraavaan kalvoon. Oikomishoidon aloituskäynnillä ensimmäiset kalvot sovitetaan suuhun ja muutamien hampaiden ulkopinnoille saatetaan liimata läpinäkyviä, kooltaan 2-4 mm mittaisia pieniä otepintoja, joiden tehtävä on tuoda lisäpainetta haluttuihin kohtiin hampaistossa. Ensimmäisellä käynnillä saat suulliset ja kirjalliset ohjeet kalvojen käyttöön, säilytysrasian kalvoille sekä pururullan tehostamaan hampaiden liikettä oikomishoidon aikana.

4. KONTROLLIKÄYNNIT
Oikomishoidon aktiivisessa vaiheessa sinulla on 3-6 viikon välein kontrollikäyntejä. Kontrollikäynneillä tarkastellaan oikomishoidon etenemistä, hampaiden liikkumisnopeutta seurataan sekä tarvittaessa tehdään pieniä välihiontoja hammasväleihin, jotta hampaille saadaan lisää tilaa liikkua.

5. HOIDON RETENTIOVAIHE
Kun aktiivinen oikomishoitosi on valmis, alkaa hoidon ylläpito- eli retentiovaihe. Ylläpitohoitovaihetta tarvitaan sen vuoksi, että hampailla on taipumus palautua takaisin alkuperäiseen asentoonsa ilman retentiota. Retentiovaiheeseen siirryttäessä hampaasi kuvataan ja skannataan ja valitaan sopiva retentiomenetelmä. Tilanteesta riippuen retentiolaitteeksi valitaan joko ylä- ja alaetuhampaiden takapinnoille kiinnitettävä kullattu, ohut metallilanka tai retentiokalvo. 

6. OIKOMISHOIDON JÄLKEEN
Oikomishoitosi päätyttyä hampaasi ja retentiolaitteesi kunto tarkastetaan vuosittain hammastarkastuksen yhteydessä. Muista ottaa retentiolaite mukaasi tullessasi hammastarkastukseen.

HINTA: 3000-3800e. 

Hinta määräytyy hoidon vaativuuden ja keston mukaan. Tarkka kustannusarvio annetaan ensimmäisellä käynnillä. Hoito voidaan maksaa 6-7 erässä.

Oikomishoidon hinta sisältää hampaiston skannauksen, demovideon, yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaan toteutetut vastaanottokäynnit 3-6 viikon välein, retentiolaitteen ja kontrollikäynnin kuukauden kuluttua oikomishoidon päätyttyä.

Varaa aika ilmaiseen Invisalign Go-oikomishoidon konsultaatioon!

Henna Hartikainen